Verfwinkel Porex 2000 Voorstrijkmiddel

Porex 2000 Voorstrijkmiddel

Wissen

Beschrijving

POREX 2000 is een vrijwel reukloos voorstrijkmiddel op waterbasis dat op twee manieren kan worden toegepast, namelijk ONVERDUND en VERDUND. POREX 2000 droogt vrijwel blank op en kan zowel binnen als buiten worden toegepast

POREX 2000 ONVERDUND is geschikt voor het isoleren van allerlei vlekken en nicotine-aanslag op muren en plafonds. POREX 2000 in onverdunde vorm is dus het ideale voorstrijkmiddel voor ruimtes waar gerookt wordt.

Onverdund heeft het een zeer hoge isolerende werking op ondergronden die vervuild zijn met o.a.: nicotine-, roet-, teer-, lippenstift-, potlood-, ballpoint-, en 100% opgedroogde vochtvlekken.

Na toepassing van onverdunde POREX 2000 is het mogelijk de muren en/of plafonds te schilderen met latexverf, structuurverf e.d., tevens kan behang of sierpleister worden aangebracht zonder dat vlekken en nicotine-aanslag doortrekken.

Praktisch Rendement:

Verdund ca. *12 m² per liter(1:3). Onverdund  ca. *8 m² per liter.

*sterk afhankelijk v.d. zuiging v.d. ondergrond.

POREX 2000 VERDUND is geschikt voor:

  • het verharden van zachte ondergronden; zoals blauwpleister, schuurwerk, baksteen, gasbeton enz
  • het vastzetten van licht poederende lagen;
  • het verminderen van de zuiging van de ondergrond;
  • het verkrijgen van een betere hechting op nog ongeschilderde muren en plafonds.

– Porex 2000 voor het voorstrijken van nog ongeschilderde muren en plafonds vermindert de zuiging en helpt om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen, zoals afbladderen van (de nog aan te brengen) muurverf, structuurverf, sierpleister e.d..
Op nog ongeschilderde muren en plafonds, afhankelijk van de zuiging, als volgt verdunnen: 1 deel POREX 2000 op 2-3 delen water.

– Het zet licht poederende lagen op b.v. stucwerk, kalkzandsteen, gasbeton e.d. vast, zodat een draagvaste ondergrond ontstaat.
Veegvast (witkalk) lagen dienen eerst te worden verwijderd. Na het verwijderen blijft een licht poederende laag over die voorgestreken moet worden zodat ook hier een draagvaste ondergrond verkregen wordt.Hierdoor zal overschilderen met een latexmuurverf geen problemen meer opleveren. Op licht poederende ondergronden als volgt verdunnen: 1 deel POREX 2000â op 3 delen water.

– Porex 2000 is uitermate geschikt als voorstrijkmiddel op gipsplaten die behangen moeten worden.Het behang kan dan na jaren worden verwijderd zonder de gipsplaten te beschadigen. Op gipsplaten als volgt verdunnen: 1 deel POREX 2000â op 1 deel water.

LET OP
POREX 2000â is een kwalitatief zeer hoogwaardig product met een enorme hechting, het is daarom uiterst moeilijk om het opgedroogde product te verwijderen.
Niet te behandelen ondergronden en meubelen daarom afdekken.
In sommige gevallen kan POREX 2000â na droging nog verwijderd worden met een poetsdoek bevochtigd met terpentine.

 

Documenten

Kenmerkenblad

Dit heb je ook nodig

Reviews

Schrijf de eerste review

Will not be published.

Stel een vraag over dit artikel