Tegelverf

Is het al een tijd geleden dat je nieuwe tegels hebt aangeschaft of geverfd? Wil je al langere tijd de tegels een frisse look geven? Vergeet nieuwe tegels! Ik help je graag bij het verven van je tegels. Je kunt je tegels een nieuwe kleur geven of dezelfde kleur met een frissere uitstraling. Tegels verven bespaart je een hoop sloopwerk en geld. Met de juiste tegelverf kunnen je tegels er weer gloednieuw uitzien. Ik zal je meer vertellen over tegelverf!

Fris je tegels op met tegelverf

Met tegelverf kun je een nieuwe, mooie laag aanbrengen op bestaande tegels. Zo hoef je niet opzoek te gaan naar nieuwe tegels en de hele ruimte te verbouwen. Er bestaan verschillende soorten tegelverf.

Zo heb je een basistegelverf die vaak gebruikt wordt in toiletten. Basistegelverf kun je niet gebruiken in vochtige ruimtes waar we tegels vaak plaatsen. Hier heb je waterbestendige tegelverf of tegellak voor.

Kies je voor waterbestendige tegelverf? Dan krijg je twee componenten die je met elkaar mixt voor het beste resultaat. Bij waterbestendige tegellak breng je eerst een primer aan zodat de tegellak beter opgenomen wordt.

Wat is tegelverf

Tegelverf is geschikt voor alle wandtegels in huis. Het biedt een uitstekende hechting wanneer je je tegels opnieuw wilt gebruiken. Zo kun je keuken, vloer, badkamer en wc-tegels verven. Zoals hierboven benoemd bestaat er verschillende soorten tegelverf waar je uit kunt kiezen.

Tegelverf is daarnaast altijd kras- en stootvast. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je verfklus binnen een paar douchebeurten verpest is. Er bestaan een aantal basis tegelverf kleuren, zoals grijs en zwart. De meest gekozen tegelverf kleuren zijn vaak neutrale, pastelkleuren die bij (vaak) vochtige ruimtes past.

Voordelen van tegelverf

Er zijn een hoop voordelen wanneer je kiest voor tegelverf. Denk bijvoorbeeld aan:

1 – Kostenbesparing

Heb je besloten om zelf tegels te gaan verven in huis? Dan bespaar je een hoop kosten en tijd. Zo ben je vaak lang bezig met het kiezen van nieuwe tegels, zijn er verschillende tegels voor verschillende ruimtes en dien je de tegels te vervangen. Het laatste is geen pleziertje: het kost veel tijd, maakt de ruimtes erg vies en is niet goedkoop. Je hebt hier vrijwel altijd ook extra hulp bij nodig omdat het geen kleine oppervlakten zijn die je vervangt.

2 – Doe-het-zelver

Ben je een doe-het-zelver? Dan is dit weer een nieuwe uitdaging die je eenvoudig kunt leren. Ik kan je leren hoe je tegels op de juiste manier verft en wat voor tegelverf je nodig hebt. Je hoeft hiervoor geen extra kosten kwijt te zijn om iemand in te huren. Met de juiste producten en het juiste stappenplan weet jij precies hoe lang je hiermee bezig bent en hoe je het beste resultaat behaalt.

3 – Eenvoudig een nieuwe look

Zoals hierboven al benoemd, kun je eenvoudig zorgen voor een nieuwe look in huis. Het voordeel aan tegelverf is dat je kunt kiezen uit verschillende kleuren en dat je niet altijd maar voor dezelfde tegelkleur hoeft te gaan.

4 – Hergebruik van tegelverf

Zelf tegels verven is ook duurzamer! Je geeft tegels een tweede leven, bespaart op je kosten en je kunt de gebruikte materialen opnieuw gebruiken. Kijk wel altijd op de achterkant hoe lang en hoe je de tegelverf kunt bewaren na opening. Materialen zoals verfkwasten, verfrollers, verfbakjes en afplakmateriaal kun je goed reinigen en bewaren voor verfklussen in de toekomst.

5 – Geschikt voor verschillende tegelsoorten

Eén van de beste voordelen is dat je tegelverf kunt gebruiken op alle tegelsoorten in huis. Zelf in je tuin voor tuintegels of bijvoorbeeld betonnen vloertegels, stoeptegels of grindtegels. Het kan allemaal. Het is alleen enorm belangrijk dat je hier altijd kiest voor de juiste tegelverf. Weet je niet wat de juiste tegelverf is? Vraag mij om advies!

Tegelverf online kopen

Wil je online verf kopen bij De Verfvakman? Ik bied verschillende kleuren en accessoires aan in mijn assortiment. Daarnaast zorg ik ervoor dat het assortiment zich blijft uitbreiden zodat je verschillende kleuren en merken met elkaar kunt vergelijken. Weet je niet zeker of je de juiste keuze maakt of heb je toch nog wat vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek onze verfwinkel of verfgroothandel! Dan help ik, Bob de VerfVakman je graag verder. Je kunt ook ook altijd je pakketje ophalen bij maar liefst 10 afhaalpunten en gratis verzending krijgen bij een besteding van minimaal € 44,95.

Het kan voorkomen dat ik even niet aanwezig ben. In dit geval staat er een ervaren team aan VerfVakmannen voor je klaar om je verder te helpen en je te voorzien van professioneel advies. Wij zijn heel gemakkelijk te bereiken via de telefoon op werkdagen van 09:00 tot 17:00.

Verder kun je ons natuurlijk ook een mailtje sturen of het contactformulier invullen dat op onze website staat. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op! Wist je dat we ook heel veel praktische verftips geven met onze instructie blogs? Neem ook gerust eens een kijkje bij ons overige assortiment.