De beste afwasbare muurverf 

Als je nog niet wist dat afwasbare muurverf bestond, dan staat je wereld nu waarschijnlijk een klein beetje op zijn kop! Het is namelijk verf… die je kunt wassen! Dat betekent natuurlijk niet dat de verf zelf weer loskomt van de muur als je goed boent, maar dat deze juist blijft zitten. Zo kun je modderige pootafdrukken, plakvingers en andere viezigheid gemakkelijk van je muur wassen zonder de verflaag daarmee te beschadigen. De perfecte oplossing voor druk bezochte ruimtes zoals bijvoorbeeld de hal, maar ook een plek als de kinderkamer natuurlijk.  

Wat is afwasbare muurverf precies? 

Zoals al kort werd aangestipt is afwasbare muurverf dus verf die je in staat stelt om de muur in optimale staat te houden, zonder dat je deze opnieuw hoeft te verven. Hierdoor is er minder onderhoud nodig, heb je betere hygiëne, bespaar je geld en ziet het er simpelweg langer goed uit.  

Hoe kies je de beste afwasbare muurverf? 

Er zijn een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden wanneer je op zoek gaat naar het juiste type afwasbare muurverf 

De afwerking 

Dit is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Afwasbare muurverf is beschikbaar in allerlei verschillende afwerkingen, waaronder mat en zijde. Zijde heeft meer glans en reflecteert licht heel anders dan een matte verf, dus kies de afwerking die het beste past.  

Droogtijd 

Is er haast bij de klus? Dan is het prettig wanneer de droogtijd wat minder lang is. Heb je juist alle tijd? Dan hoef je hier minder rekening mee te houden. Toch is het altijd goed om je bewust te zijn van de tijd die de verf nodig heeft om echt goed te drogen.  

Welke merken afwasbare muurverf? 

De verf die je het beste kunt gebruiken voor ruimtes die je het liefst volledig met een doek af zou willen nemen, iets wat nu dus ook echt mogelijk wordt, hebben we op deze pagina voor je op een rijtje gezet. Het zijn uitsluitend merken die uitstekende kwaliteit verf produceren, waardoor je naast de praktische kant van afwasbare verf ook mag rekenen op een mooi en aantrekkelijk resultaat.  

  • Relius Clean Coat ZG

Reukneutraal, slag-, stoot- en slijtvast, beschermt tegen bacteriën en kan gewoon geschrobt worden! 

  • Relius Deco Finish

De Relius Deco Finish is reukarm, slijt- en krastvast, direct overschilderbaar en heel gemakkelijk bij te werken.  

  • Boonstoppel Garantietex Mat

Deze matte afwasbare muurverf is multifunctioneel, laat waterdamp door, vergeelt niet en kan met water verdunt worden.  

  • Boonstoppel Garantietex Satin

Kies je voor de Boonstoppel Garantietex Satin heeft dezelfde eigenschappen als de matte versie, maar is in plaats daarvan afgewerkt met een mooie zijdeglans voor een prachtig resultaat op de muur.  

De voordelen van afwasbare muurverf 

Na verloop van tijd gaat verf er over het algemeen minder goed uitzien. Langzaam maar zeker verschijnen er meer vlekjes en beschadigingen, verliest de verf kleur en wordt deze een beetje gelig, mede doordat deze nooit schoongemaakt (kunnen) worden. 

Daarom kunnen we duurzame verf associëren met verf die je goed kunt wassen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om het oppervlak schoon en intact te houden. Daarnaast sluit deze verf extra goed af, waardoor het beter bestand is tegen beschadigingen van buitenaf.  

Zoals al even werd aangestipt komt dit soort verf goed tot zijn recht wanneer het wordt aangebracht in kinderkamers of andere plekken die snel vies worden. Toch is het eigenlijk voor iedere binnenruimte een goed idee om afwasbare verf te kiezen. Naast dat je gemakkelijk vlekjes kunt verwijderen is de verf namelijk echt beter bestand tegen het verstrijken van de tijd en alles wat dat gewoonlijk voor een verflaag betekent.  

Vaak zijn de soorten verf met een satijnen afwerking de beste typen afwasbare verf, omdat de poriën van de muur afgesloten blijven. Zo wordt voorkomen dat vuil kan doordringen. Hierdoor is afwasbare verf met een satijnen afwerking dus extra bestand tegen vlekken en nóg gemakkelijker schoon te maken. Toch zijn ook de matte afwasbare verfsoorten uitstekend en een hele goede optie wanneer, esthetisch gezien, een glanzende afwerking niet gewenst is.  

Relius afwasbare muurverf  

Uiteraard is de afwasbare muurverf van Relius bij De Verfvakman beschikbaar! Dit is kwalitatief hoogwaardige muurverf die ten alle tijden een goede investering vormt.  

Rust-Oleum afwasbare muurverf  

Ook de afwasbare muurverf van Rust-Oleum is een uitstekende keuze. Vind je het lastig om te kiezen uit al onze topmerken? Neem dan contact op met onze klantenservice! 

Kiezen voor afwasbare muurverf 

Wil je afwasbare muurverf gaan gebruiken, maar weet je nog niet zeker welke verfsoort je het beste kunt kiezen? Of heb je nog vragen over afwasbare muurverf of andere muurverf? De Verfvakman is de verfwinkel en verfgroothandel van Nederland waar je met al je vragen terecht kan! Stel ons dus gerust je vragen, dan beantwoorden we die zo snel mogelijk voor je zodat je gauw aan de slag kunt.  

Verder kun je ons natuurlijk ook een mailtje sturen of het contactformulier invullen dat op onze website staat. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op! Wist je dat we ook heel veel praktische verftips geven met onze instructie blogs? Neem ook gerust eens een kijkje bij ons overige assortiment.